Krónika

Pálinkás bonbon és más ínyencségek

Egy soproni cég vitte el elsőként a pálmát

Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon. A győztes a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda feketecseresznye-málna kompozíciója lett.

Pálinkás bonbon és más ínyencségek
Nemes italok és étkek versenyeztek Gyulán (Képünk illusztráció)
Fotó: MH archív / Leeb Ádám

Idén először rendezték meg az Év Pálinkás Bonbonja versenyt Gyulán, a 23. pálinkafesztiválon. A megmérettetés egyben hazánk első bonbonparádéja is volt. Az akció célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital, és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése, továbbá a kézműves csokoládés műhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása volt.

A győztes a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda feketecseresznye-málna pálinkabonbonja lett, amely elnyerte a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbon címét is. Külön díjazták az év gyümölcséből, azaz a meggyből készült édességet, ahol a pálmát a dunaharaszti Dantoni Chocolate mámor fantázianevű terméke vitte el.

A legeredményesebb nevező díját pedig a pécsi Heaven's Chocolate Kft. és a balatonlellei Csilli Choco Bons érdemelte ki – közölték a szervezők.

Kapcsolódó írásaink