Krónika

Tudományos-fantasztikus gyereknapot szerveznek a Margitszigeten vasárnap

Az előadások mellett vetélkedőkkel, ügyességi és csapatjátékokkal kapcsolódhatnak ki a családok

Tudományos-fantasztikus gyereknapot szervez a Margitszigeti Szabadtéri Színház vasárnap, a rendezvényen a magyar őslénykutatás elismert szakemberei tartanak ismeretterjesztő előadásokat a dinoszauruszokról és az itthon fellelhető őshüllőkről – közölte a színház az MTI-vel.

Tudományos-fantasztikus gyereknapot szerveznek a Margitszigeten vasárnap
Tudományos-fantasztikus gyereknapot szerveznek a Margitszigeten vasárnap
Fotó: Facebook/Margitszigeti Színház

Mint írják, az előadások mellett vetélkedőkkel, ügyességi és csapatjátékokkal kapcsolódhatnak ki a családok a gyereknap alkalmából, lesz például a dinótojás-keresés, dinócsontváz-összerakó verseny, dinó szépségverseny vagy műveltségi vetélkedő.

A helyszínen jelen lesz a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója, Ősi Attila, a bakonyi dinoszaurusz-lelőhely egyik felfedezője, a lelőhely kutatásának vezetője és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi terület tudósa is.

Az interaktív gyereknapi esemény az este kezdődő Film-zene-koncert programmal, a Jurassic Park című film vetítésével zárul, az eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekar működik közre, Farkas Róbert vezetésével - írják.

A 30 éves jubileumát ünneplő filmtörténeti klasszikus, Steven Spielberg és John Williams mesterműve, vasárnap lesz látható a Margitszigeti nagyszínpad óriás kivetítőjén – olvasható a közleményben.

Bővebb információk a vasárnapi rendezvényről a www.margitszigetiszinhaz.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Kapcsolódó írásaink