Krónika

Büntetést kapott egy vízi rendőr

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa jogerősen 392 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta és 6 hónapra eltiltotta vízi jármű vezetésétől az egyik vízi rendészeti rendőrőrs parancsnokát vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétség miatt – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Büntetést kapott egy vízi rendőr
Vízi rendőrség (képünk illusztráció)
Fotó: MH archiv / Hegedüs Róbert

A közlemény szerint a katonai büntetőeljárásban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2022 decemberében emelt vádat.

A rendőrtiszt vádlott 2021. április 22-én napközben járőrszolgálatot látott el a Tisza folyón egy alárendeltjével; a szolgálati kisgéphajót az őrsparancsnok vezette.

Amikor a Tiszaadony és Aranyosapáti közötti kompátkelőhöz értek, az őrsparancsnok gépkezelési és irányítási hibát vétett, és a vízi úton keresztbe feszített, felemelt állapotú sodronykötélnek ütközött a járművel, amely felborult, a vádlott és járőrtársa pedig a 10 fokos vízbe esett úgy, hogy nem volt rajtuk mentőmellény. A rendőrök meg tudtak kapaszkodni a járőrhajóban addig, amíg őket a vízből a közeli kompról kimentették.

A közlemény szerint a rendőrparancsnok súlyosan gondatlan magatartásával járőrtársa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Kapcsolódó írásaink