Krónika

Kisiklott egy tehervonat Hajdúhadház és Újfehértó között, jelentős késések a záhonyi fővonalon

MÁV: több napig tarthat a helyreállítás Hajdúhadház és Újfehértó között, százmilliós is lehet a kár

Kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között vasárnap délelőtt, a műszaki mentés miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

Kisiklott egy tehervonat Hajdúhadház és Újfehértó között, jelentős késések a záhonyi fővonalon
Tehervonat kisiklott kocsijai Hajdúhadház és Újfehértó között 2023. május 7-én. Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása a Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító tehervonat balesete után. A harmincöt kocsiból álló szerelvény kilenc kocsija siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az MTI helyszíni információi szerint egy Záhony felől Debrecen irányába tartó, vasércet szállító szerelvény kilenc kocsija siklott ki. A balesetben az első információk szerint senki sem sérült meg.

A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni, a záhonyi fővonalon egy-kétórás késésekre kell számítani.

Közölték azt is, hogy a Volánbusz járatain a Debrecen–Hajdúhadház–Téglás–szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek. A Budapest–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe.

A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatok helyett esetenként más szerelvények közlekednek.

MÁV: több napig tarthat a helyreállítás Hajdúhadház és Újfehértó között, százmilliós is lehet a kár

Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása a Hajdúhadház és Újfehértó között kisiklott tehervonat balesete után - közölte a MÁV Zrt. debreceni pályavasúti területi igazgatóságának vezetője vasárnap délután, sajtótájékoztatón.

Hadnagy Attila a helyszínen elmondta, hogy egy Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító teherszerelvény harmincöt kocsijából kilenc siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.

Mindkét irányban járhatatlanná vált a vasúti pálya és a felsővezeték-rendszer is jelentősen megrongálódott - mondta a szakember, megjegyezve, a kár százmilliós nagyságrendű is lehet.

Hozzátette: a balesetben senki sem sérült meg, az utasokat Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok szállítják. A vasútvonalon jelentős késésekre kell számítani.

Kapcsolódó írásaink