Krónika

Mosolyogni tanítják a japánokat

Annyi ideig hordtak maszkot, hogy elfelejtették, hogyan kell csinálni

A koronavírus-járvány egyik nem várt mellékhatását próbálják most valahogy kiküszöbölni Japánban – írta meg az rtl.hu.

Mosolyogni tanítják a japánokat
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Egyre több mosolygással kapcsolatos workshopot tartanak Japán-szerte – írja a LadBible cikke alapján az rtl.hu.

A szervezők szerint erre azért van szükség, mert a nép olyan sokáig hordott maszkot, hogy elfelejtett mosolyogni. Az országban idén márciusban enyhítették csak a maszkviselési kötelezettséget – a szabályok a 2020-as koronavírus-járvány kitörése óta voltak érvényben.

A „mosolygyakorló szemináriumok” most egyre népszerűbbek. Idén február és április között a résztvevők száma „4,5-szeresére nőtt” a 2022-es év azonos időszakához képest.

Az egyik résztvevő, a 79 éves Akiko Takizawa a Japan Timesnak elmondta, hogy „a koronavírus-válság idején nem volt lehetősége arra, hogy találkozzon az emberekkel, és nem mutatta meg a mosolyát másoknak”.

Szerinte a szemináriumok emlékeztetnek arra, milyen fontos lehet a mosoly.

A workshopokat szervező Egaoiku alapítója, Keiko Kawano elmondta, a 45 perces óra során a diákok keményen dolgoznak, megfeszítve az arc-, száj-, sőt még a nyakizmaikat is.

Miho Kitano, egy másik mosolyképző cég, az Egao Hyojokin Kyokai tulajdonosa a Telegraphnak mesélt az edzésekről. „A mosolynak természetesnek kell lennie ahhoz, hogy eljusson a másik emberhez” – mondta, és hozzátette, hogy aki nem mosolyog sokat, annak az agya elfelejti, hogyan kell használni az arcizmokat – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink