Egészség

A legtöbb covidhalál egy teljesen másmilyen fertőzés miatt következhetett be egy kutatás szerint

Legalábbis azon betegek körében, akik lélegeztetőgépre kerültek

Egy új kutatás szerint azoknak az embereknek egy nagy része, akik lélegezetőgépre kerültek covidfertőzés miatt, másodlagos fertőzésként bakteriális tüdőgyulladásban is szenvedtek. Mint kiderült, közülük a tüdőgyulladás következtében többen hunytak el, mint a koronavírus-fertőzés miatt – írja a Science Alert alapján az Szmo.hu.

Ez azt jelenti, hogy miközben ezek az emberek a covid miatt kerültek kórházba, a gépi lélegeztetés következtében kialakult fertőzés miatt nagyobb valószínűséggel haláloztak el, amennyiben a bakteriális probléma nem reagált a kezelési módokra.

A tanulmány rámutat annak fontosságára, hogy a kritikus állapotban lévő betegeknél rendkívül fontos a másodlagos bakterális pneumónia megelőzése és agresszív kezelése – mondta a Northwestern Egyetem tüdőgyógyásza, Benjamin Singer, aki részt vett a kutatásban.

Az orvosok 585 intenzív osztályra került beteg állapotát vizsgálták. Az adatokból kiderült, hogy magához a koronavírushoz köthető halálozás viszonylag alacsony volt, de más okok, amelyek az intenzív osztályon való, hosszú tartózkodás során jelentkeztek, lerontották ezt az arányt.

Kapcsolódó írásaink