Krónika

Egyenesen a gyanúsítotthoz vezette a rá vadászó rendőröket néhány tehén

Kinek kellenek rendőrkutyák, ha ilyen készséges bocik is akadnak?

Bizarr véget ért egy autós üldözés az amerikai Észak-Karolina államban, miután néhány tehén segített a hatóságoknak a gyanúsított nyomára akadniuk, írja a CBS cikke alapján az rtl.hu.

Egyenesen a gyanúsítotthoz vezette a rá vadászó rendőröket néhány tehén
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A rendőrség rutinigazoltatást hajtott végre a 34 éves Joshua Minton autóján, amikor a férfi hirtelen kereket oldott – írta meg az rtl.hu.

Ezt egy autós üldözés követte, amely után a férfi eltűnt egy út és infrastruktúra nélküli területen, hátrahagyta autóját. A rendőrök elkezdték átfésülni a területet, ahol a férfi rejtőzött.

Így számoltak be a keresésről: „Úgy tűnik, a tehenek nem akarják azt, hogy gyanúsítottak szemeteljenek a legelőjükön, így gyorsan a tisztek segítségére siettek azzal, hogy pont oda vezették őket, ahol a gyanúsított bujkált.” Szerintük a tehenek legjobb tudásuk szerint kommunikáltak a rendőrökkel, és meggyőzték őket, hogy kövessék őket a gyanúsított búvóhelyére.

A férfit végül garázdaság, letartóztatás elkerülése, valamint bevont jogosítvánnyal vezetés miatt tartóztatták le. Június végén kell majd bíróság elé állnia.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink