Krónika

17-en meghaltak, miután busz és teherautó ütközött Egyiptomban

Ez már a sokadik olyan közlekedési baleset, amelyben tíznél is több áldozatról számoltak be

Tizenheten meghaltak és 29-en megsérültek egy autóbusz és egy teherautó ütközésében Egyiptomban egy sivatagi autópályán, jelentette be az ország egészségügyi minisztériuma – írja a liner.hu.

17-en meghaltak, miután busz és teherautó ütközött Egyiptomban
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A baleset szerdán történt Kairótól mintegy 400 kilométerre délnyugatra, Új-völgy tartományban. Az egészségügyi minisztérium közlése alapján a segélyhívások beérkezését követően 26 mentőautót küldtek a baleset helyszínére, hogy a sérülteket kórházakba szállítsák.

Azt nem közölték, hogyan történt a baleset, a Reuters azonban rámutatott, hogy Egyiptomban a vakmerő vezetés, a rossz közlekedési szabályok és a nem megfelelő útviszonyok okozzák a balesetek túlnyomó részét.

Az országban 2021-ben 7101 ember halt meg közlekedési balesetben, ami 15,2 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest, közölte a CAPMAS statisztikai hivatal tavalyi jelentésében.

Csak az elmúlt bő fél évben is több tragikus buszbaleset történt az országban. Szeptemberben 19-en haltak meg, miután csatornába zuhant egy busz, júliusban pedig legalább 22-en vesztették életüket, amikor a busz egy álló teherautóba rohant.

Kapcsolódó írásaink