Krónika

Lelkisegély: életet mentett a kihelyezett telefonszám

Egy 15 éves lány meglátta a telefonszámot, amelynek használata után biztonságba került

Elkeseredett tinédzser bukkant fel a Szent István völgyhídon, a negyven méter magas viadukt sajnos számos tragédiát látott már. Ezért is örvendetes, hogy a Kapaszkodó Mentálhigiénés Egyesület táblát helyezett el rajta – írta meg a liner.hu.

Lelkisegély: életet mentett a kihelyezett telefonszám
A lelkisegély életet menthet
Fotó: MH

„Maradj velünk! Hívj most, beszéljünk! 116-123” – ez a két mondat és a telefonszám újból életet mentett, mondta el Kiss Katalin.

Az egyesület alelnöke a Ripostnak nyilatkozott: ,,Befutott az egyik kollégához egy hívás, aki az ország egyik távolabbi szolgálatánál dolgozik. Ebben a hívásban kiderült, hogy egy 15 éves kislány öngyilkossági szándékkal áll a viadukton. A kolléganő tette a dolgát, és mindazokat a technikákat alkalmazta, amelyeket a szövetségnél dolgozóknak meg kell tanulniuk.”

Az egyesület munkatársa a pontos helyszínt kiderítve azonnal értesítette a hatóságokat, és egészen addig vonalban maradt, míg egy hatósági személy meg nem erősítette, hogy a veszélyben lévő illető biztonságba nem került.

A karitatív módon működő Magyar Lelkielsősegély Telefonszolgálatok Szövetségéhez évente több százezer telefon fut be, a kollégák esetében pedig rendkívül fontos a felkészültség, a pontos kommunkáció, és az empátia. Legyen szó akár iskolai vagy munkahelyi gondokról, veszteségről vagy magányról, ők mindig ott vannak a telefon túloldalán.

„Éjjel-nappal ingyenesen hívhatja telefonszolgálatainkat a 116-123-as és a 06 80 810-600-as telefonszámon, utóbbi számunk 2022. április 6-tól 0–24h folyamatosan üzemel, hívható vezetékes telefonról és mobilról egyaránt” – áll a szövetség honlapján.

Kapcsolódó írásaink