Krónika

„Villámcsődültek” a tűzoltók és a rendőrök Budapesten

A szolgálat népszerűsítése a cél

A Készenléti Rendőrség idén százéves zenekara és a Hagyományőrző Rendőrszázad képviselői mellett egykori egyenruhákba öltözött tűzoltók és a BRFK egysége rendezett flashmobot elsőként ma Budapesten több helyszínen. Az akció során a BRFK hadipuskákkal felszerelt egysége a Csillagok háborúja című film zenéjére vonult fel.

„Villámcsődültek” a tűzoltók és a rendőrök Budapesten
A turisták között is népszerű volt a villámcsődület
Fotó: MH/Török Péter

Látványos villámcsődületet tartott ma a Készenléti Rendőrség idén százéves zenekara, a Hagyományőrző Rendőrszázad, számos korabeli egyenruhákba öltözött tűzoltó és a BRFK egyik egysége Budapesten. A flashmob során a fővárosi rendőrség hadipuskákkal felszerelt egysége a Csillagok háborúja című film zenéjére vonult fel és mutatta be fegyveres gyakorlatát.

A Bazilika előtt is felléptek a rendőrök
A bazilika előtt is felléptek a rendőrök
Fotó: MH/Török Péter

A résztvevők a Széll Kálmán téren léptek föl, majd a Sándor-palota előtti Szent György térre vonultak, ahonnan a Szent István-bazilikához mentek át, és végül a Keleti pályaudvaron léptek föl.

Az akció célja az idén tizedik alkalommal megrendezett Országos Rendőr- és Tűzoltónapra szóló figyelemfelkeltés volt. A jubileumi eseményen a már hagyományos látványos programok mellett számos újdonsággal, versenyekkel és értékes nyereményekkel várják a látogatókat április 22-én a Városligetben.

A hagyományőrző zenekar fellépése is tömegeket vonzott
A hagyományőrző zenekar fellépése is tömegeket vonzott
Fotó: MH/Török Péter

Az egész napos programot az I. kerületi Szent György térről háromnegyed 9-kor induló rendőrségi konvoj és a III. kerületi Flórián térről induló tűzoltókonvoj, a Hagyományőrző Rendőrszázad, valamint a Készenléti Rendőrség Zenekara és a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának a Városligetig tartó vonulása vezeti fel. 9 óra 15 perctől a Hősök terén térzene csábítja a nézelődőket, a hivatalos programot pedig 10 órakor Budapest rendőrfőkapitánya és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyitja meg a nagyszínpadon.

Kapcsolódó írásaink