Belföld

A rendőri munka elismertségének legnagyobb fokmérője a lakosság elismerése

Megnyílt a VII. országos rendőr- és tűzoltónap

A rendőri munka elismertségének legnagyobb fokmérője a lakosság elismerése - mondta Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a VII. országos rendőr- és tűzoltó nap megnyitóján szombaton Budapesten, a Városligetben. 

rendőrnap
Gyermekprogram a VII. Rendőr és tűzoltónapon a Városligetben- MTI Fotó: Lakatos Péter

A vezérőrnagy hangsúlyozta: a katasztrófavédelemmel közösen rendezett rendőr- és tűzoltó napon együtt ünnepelnek azokkal az emberekkel, akiknek a biztonságáért dolgoznak nap mint nap és akiknek a visszajelzéseiből kitűnik, hogy a közbiztonság fenntartása érdekében tett erőfeszítéseik nem hiábavalóak. Azt mondta, a rendőrség az állomány áldozatos munkájával kivívta ezt az elismerést, amelynek megtartása mindannyiuk kötelessége.

Budapest rendőrfőkapitánya a főváros biztonságának felügyeletét komoly és embert próbáló feladatnak nevezte, amelyet értékelése szerint munkatársai a legjobb tudásuk szerint, lelkiismeretesen hajtanak végre. Hozzátette: a BRFK állománya a hétköznapokon és az ünnepnapokon mindent megtesz azért, hogy egyszerre szolgálja és védje a budapesti lakosságot, valamint a fővárosba látogatókat. 

Bucsek Gábor a rendezvény megnyitóján külön köszöntette azt a mintegy 4 ezer fiatalt, akik a középiskolai tanulmányaik keretében rendészeti képzésben részesültek és az ország számos pontjáról érkeztek az ünnepségre. 

rendőrnap576x356
Április 24-e, Szent György napja Magyarországon a rendőrség ünnepe, a kormány határozata alapján 1992 óta ezen a napon rendezik meg a rendőrség napját.  A magyar tűzoltók 1834. május 4. óta  emlékeznek meg védőszentjükről, Szent Flóriánról, aki a hagyomány szerint óvja őket a bajban.