Krónika

Újra megrendezik az országos rendőr- és tűzoltónapot a Városligetben

A legkisebbek tüzet olthatnak majd, és lesz baleset-szimuláció is

Három év kihagyás után újra megrendezik az országos rendőr- és tűzoltónapot a Városligetben, április 22-én – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Újra megrendezik az országos rendőr- és tűzoltónapot a Városligetben
Szabó Bettina: A cél az, hogy a fiatalokat közelebb hozzük ehhez a szakmához (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Bodnár Patrícia

Szabó Bettina rendőr főhadnagy, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy idén a tizedik, jubileumi évfordulót ünneplik, így sokszínű és változatos programokkal várják az érdeklődőket.

„A cél az, hogy a fiatalokat közelebb hozzuk ehhez a szakmához” – fűzte hozzá, jelezve, a rendezvényen nemcsak a rendőrség, hanem az összes társszervezet is képviselteti magát.

Beszámolt arról, hogy az eseménysorozat programjai között lesz kutyás és lovas bemutató, valamint motoros felvonulás a Hősök terén. Emellett nyereményjátékok is várják a résztvevőket, a közlekedés és a bűnmegelőzés témakörében. A nyertesek között kerékpárt, fejhallgatót, hangszórókat sorsolnak ki, a fődíj egy értékes játékkonzol lesz – ismertette.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az esemény a tűzoltók felvonulásával kezdődik reggel 9 órakor. A konvoj a Flórián térről indul, a Hősök terén csatlakozik hozzájuk a katasztrófavédelem központi zenekara.

A szóvivő kiemelte a programok közül a HUNOR hivatásos mentőszervezet technikai bemutatóját, valamint azt, hogy a legkisebbek tüzet olthatnak majd, és lesz baleset-szimuláció is.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink