Krónika

Megmutatjuk a farkas gyilkosának rendőrségi vallomását

Elismerte a vadász, hogy ő vette le a jeladót, de tagadja, hogy lelőtte a „kutyát”

Egy nyíregyházi vadász agyonlőtte azt a sváci farkast, melynek vándorlását egész Európa bámulva figyelte. A Vadászat EVO – Hagyományok és haladás, beszélgetések a tűbortűznél című portál Facebook csoportjában megtaláltuk a vadász vallomását, amelyet a rendőrségi kihallgatásán tett. Változtatás nélkül, szó szerint tesszük közzé – írja a acnews.hu.

Megmutatjuk a farkas gyilkosának rendőrségi vallomását
Fotó: NorthFoto

Tisztelt nyomozó hatóság!

Az említett napon a xy vadásztársaság területén a zx biztonsági körzetbe írtam be vadászni. Valójában csak a vándormadarak vonulását kívántam megfigyelni mivel lelkes amatőr ornitológus vagyok, puskát csak azért vittem magammal, hogy ha esetleg szenvedő, beteg vagy sebzett vaddal találkoznék, meg tudjam váltani szenvedéseitől.

A magaslesen ülve figyeltem fel egy szürke, kutyaszerű állatra amely egy furcsa nyakörvet viselt. Azt hittem, valakinek az elkóborolt szánhúzó kutyája lehet. Állatszerető emberként mindig van nálam egy zacskó prémium kutyatáp, elővettem a hátizsákomból, megzörgettem, a „kutya" azonnal elindult felém.

Ahogy odaért, kiöntöttem egy maréknyit a kutyaeledelből amit ő hálás farkcsóválás közepette azonnal enni kezdett. Nagyon le volt soványodva szegény. Evés közben folyamatosan kapkodott a nyakán lévő fura nyakörvhöz a mancsával, szemmel láthatóan zavarta.

Segíteni akartam neki, lecsatoltam a nyakörvet amit ő nem csak, hogy nyugodtan tűrt de miután levettem, hálásan megnyalogatta a kezemet. Elborzadva láttam, hogy a nyakörv alatt ki van sebesedve a nyaka. A nálam lévő elsősegélycsomagból betadint vettem elő, és lefertőtlenítettem a sebet.

A kutya, miután elfogyott az összes kutyatáp, egyszer csak megfordult és elszaladt. A nyakörvet el akartam juttatni az állatvédőkhöz, hogy megmutassam, mivel kínozzák szegény kutyákat, de mivel vér és genny szennyezte be, először le akartam mosni a Hernád folyóban.

Sajnos ahogy előhajoltam, a telefonom a mellzsebemből beleesett a vízbe és ahogy utánakaptam, beleejtettem a folyóba a nyakörvet is, amit aztán a sodrás azonnal elvitt. Sem a nyakörv, sem a kutya további sorsáról nincs tudomásom. Ha tudtam volna, hogy egy szigorúan védett farkasról van szó, egy szelfit feltétlenül csináltam volna vele.”

A jeladót a Hernád folyóban megtalálták a nyomozók, a farkas tetemét még keresik.

Kapcsolódó írásaink