Krónika
Nemsokára porból készült sört is ihatunk

A Klosterbrauerei Neuzelle szerint ez ugyanolyan ízű lesz, mint a csapolt változata. A fő motivációjuk a német szerzeteseknek az újítással az volt, hogy ez a megoldás óriási megtakarítást jelent a szállításban, mivel a por a valódi ital súlyának alig tíz százaléka.
Hozzátették, hogy az előállítók szerint van esély a hagyományos sörfőzési technikák mellőzésére is, és a folyamatot egyszerűsítve ugyancsak minimalizálható a nyersanyag-, munkaerő- és az energiafelhasználás.
Stefan Fritsche ügyvezető úgy látja, hogy a kézműves sörök rajongói eleinte szkeptikusak lesznek a termékkel szemben, a cég emiatt első körben Ázsiát és Afrikát célozza meg.
A Bors közli, hogy a port először egy alkoholmentes sörből készítették el, és várhatóan már idén piacra dobják, de ha a fogyasztók megkedvelik, az alkoholos változatot is kifejlesztik.