Krónika

Hihetetlen, de egy hónapon keresztül volt másnapos egy skót férfi

60 korsó sört ivott meg

Egy hónapon keresztül fájt a feje és homályosan látott, majd a kínzó tünetekkel végül orvoshoz fordult – írta meg az atv.hu.

Hihetetlen, de egy hónapon keresztül volt másnapos egy skót férfi
képünk illusztráció
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Általában egy-két napon belül elmúlik a másnaposság, azonban egy skót férfi négy héten át szenvedett a macskajajtól. Az is kiderült, hogy mi okozta nála ezt a rekordhosszúságú másnaposságot: rövid idő alatt hatvan korsó sört ivott meg – írta meg az atv.hu.

Az eset még 2006-ban történt, ám a férfi csak most árulta el a részleteket. Akkor 37 éves volt, először nem akart orvoshoz menni, ám hetekkel később sem múlt el a tompa fejfájása, és továbbra is homályosan látott, ezért kénytelen volt szakemberhez fordulni. Végül a glasgow-i Southern General kórházat kereste fel, ahol az orvosok kivizsgálták.

A szakemberek nem találtak semmilyen rendellenességet nála, sérülésnek és fertőzésnek sem volt nyoma, ráadásul a vérnyomása is tökéletes volt. Majd a beszélgetés során a férfi elszólta magát, hogy négy nap alatt hatvan korsó sört fogyasztott, és ezt követően jelentkezett nála először a fejfájás, majd a hányinger – írja a Life.

A további vizsgálatok kiderítették, hogy a hirtelen bevitt nagy mennyiségű alkohol hatására a férfinél autoimmun probléma lépett fel, azaz a teste megtámadta a saját szöveteit. A skót férfi véralvadásgátló-kezelést kapott, és nagyjából fél évvel később megszűnt a fejfájása és a homályos látása is – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink

Igyunk pálinkát!

ĀA reptéren indított pálinkakóstoltató kampányt az Agrármarketing Centrum