Krónika

Tonhalra vadásztak, amikor rengeteg cápa jelent meg a hajó körül

Az eset még a tapasztaltabb szakembereket is meglepte

Dillon May elárulta, soha életében nem látott még ehhez foghatót, az általa készített felvételek pedig gyorsan terjedni kezdtek az interneten – írta meg a liner.hu.

Tonhalra vadásztak, amikor rengeteg cápa jelent meg a hajó körül
Képünk illusztráció
Fotó: ALEXANDER RÞSCHE/DPA/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Múlt hónapban történt az az eset, amelynek során néhány amerikai halász sárgaúszójú tonhalra vadászott a louisianai Venice-nél, ekkor azonban nagy mozgolódásra lettek figyelmesek, ami még a tapasztaltabb szakembereket is meglepte – írta meg a liner.hu.

A CBS News szerint Dillon May, aki videót is készített az esetről, elmondta, hogy a barátnőjével, Kaitlin Dix-szel egy barátja halászhajóján tartózkodtak, amikor észrevették, hogy az etetés számos éhes cápát vonzott oda.

Objektum doboz

Ahogy az a felvételeken is látszik, több tucat cápa ment rá a csalira, s a hajó közvetlen közelében szinte csak azt lehetett látni, ahogy a mintegy száz állat felveri a hullámokat, miközben vadul lakmároznak.

May hozzátette, soha életében nem látott még ehhez foghatót, a videó pedig gyorsan terjedni kezdett a neten, a TikTokon például néhány felhasználó azt írta, hogy biztosan halálra rémültek volna, ha velük történik ilyen.

A National Oceanic and Atmospheric Administration Fisheries az eset kapcsán azt mondta, a cápák akár hat hétig is elvannak evés nélkül, de amikor végre táplálékhoz jutnak, egyáltalán nem válogatósak, bármit megesznek, legyen szó gumiabroncsról, rendszámtábláról vagy bármi ehhez hasonlóról – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink

Cápafog Baranyából

ĀA tekeresi leletek alapján leírt fajok egy része kihalt már, de ma élők is akadnak köztük