Krónika

Az Arctic Monkeys és a Guns N' Roses is fellép az idei Glastonbury fesztiválon

Az idei fesztivál legnagyobb attrakciója Sir Elton John lesz

Az Arctic Monkeys angol indie zenekar és a Guns N' Roses amerikai rockegyüttes is fellép a 2023-as Glastonbury fesztiválon a már korábban bejelentett Sir Elton Johnnal együtt, akinek ez lesz a búcsúelőadása az Egyesült Királyságban – idézte a BBC hírportálja pénteken a szervezők közleményét.

Az Arctic Monkeys és a Guns N' Roses is fellép az idei Glastonbury fesztiválon
A 2023-as fellépők közül több mint ötvenet jelentettek be hétfőn a szervezők
Fotó: AFP/Andy Buchanan

A leghíresebb brit zenei fesztiválon színpadra áll rajtuk kívül Lizzo, Lana Del Rey, Lil Nas X, a Manic Street Preachers, Wizkid és Blondie is. Abban az időpontban, amikor hagyományosan a legendák zenélnek, most Yusuf, más néven Cat Stevens lép fel. A népszerű vasárnap délutáni időszak vonzza általában a legnagyobb tömeget, Diana Rossra tavaly a becslések szerint 80 ezren voltak kíváncsiak. Idén Blondie közvetlenül Cat Stevens után áll a Pyramid színpadra.

Az idei fesztivál legnagyobb attrakciója azonban minden bizonnyal Sir Elton John lesz, aki hat évtizednyi pályafutása után itt engedi le végleg a függönyt.

A 2023-as fellépők közül több mint ötvenet jelentettek be hétfőn a szervezők, és további százak várhatók még, mielőtt a fesztivál június 21-én megnyitja kapuit.

Kapcsolódó írásaink