Krónika

Súlyos légiszerencsétlenség történt a Felvidéken

Súlyos légiszerencsétlenség történt szerdán Trencsénsztankóc közelében. A balesetben a légijármű összes utasa életét vesztette.

Súlyos légiszerencsétlenség történt a Felvidéken
Lezuhant kisrepülőgép (képünk illusztráció)
Fotó: Collection Christophe via AFP/Victor Rodrigue

Lezuhant egy kisrepülőgép a szlovák–cseh határ közelében lévő Trencsénsztankóc (Trencianské Stankovce) település körzetében szerdán délután, a szerencsétlenségben négyen meghaltak – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat információira hivatkozva.

Mint a pozsonyi Új Szóban olvasható, a tűzoltóság közlése szerint az esethez kivonuló tizenegy tűzoltó a repülő roncsai között négy holttestet talált. A szerencsétlenség okairól egyelőre semmit sem közöltek a szlovák hivatalos szervek.

A CTK cseh hírügynökség a szlovák JOJ televízió információira hivatkozva azt írta, a DA–42 típusú légijárművet Csehországban regisztrálták.

Szlovákiában a mostani esetet megelőzően tavaly júniusban zuhant le egy kisrepülőgép két emberrel a fedélzetén. Azelőtt 2021-ben történt hasonló baleset, akkor cseh utasokkal a fedélzetén csapódott a talajba egy kisrepülőgép.

Kapcsolódó írásaink