Krónika

Svájcból indult, most Budapest közelében járhat egy farkas

A megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett

A svájci Surselva régióból indult útnak, most Budapest közelében járhat egy farkas, akit a Wolf Switzerland Group Facebook-posztja csak M237-es egyedként emleget – írta meg a Telex.

Svájcból indult, most Budapest közelében járhat egy farkas
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A farkas légvonalban több mint hétszáz kilométert tett meg csaknem egy év alatt, a való életben azonban sokkal többet – írta meg a Telex. Ahogy a Wolf Switzerland Group által posztolt térkép is mutatja, az M237-es Bécsnél megfordult, majd több kilométer megtétele után a Fertő-tótól délre lépte át a magyar határt.

Objektum doboz

A farkas valószínűsíthetően 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak. Teljesen természetes, hogy a fiatal hímek elhagyják a falkájukat, hogy területet keressenek, mielőtt elérnék az ivarérettséget, ami általában 22 hónapos korukban következik be. Az őshonos nagyragadozókkal foglalkozó egyesület bejegyzésében azt írja, hogy korábban is előfordult már, hogy követték egy-egy példány vándorlását, de ritkán lehet pontosan dokumentálni, hogy melyik farkas honnan indult és hova jutott.

Az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett az egyesület szerint – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink

Római kutyanevek

ĀHogyan nevezték négylábú legjobb barátaikat az ókori rómaiak?