Krónika

„Önnek agresszív tüdőrákja van” – karácsonyi üdvözlet helyett tévedésből ezt küldte ki egy brit háziorvos

Az egyik ilyen beteg az 57 éves Chris Reed volt, aki szerint a párja elsírta magát az SMS láttán

„Először azt írták, tüdőrákom van, majd boldog karácsonyt kívántak. Hihetetlen!” – mondta az egyik érintett – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.

„Önnek agresszív tüdőrákja van” – karácsonyi üdvözlet helyett tévedésből ezt küldte ki egy brit háziorvos
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

Az egyik legrosszabb hírt kapták Szenteste előtt egy nappal egy angliai kisváros egyik háziorvosi körzetének betegei: a rendelő karácsonyi üdvözletet akart küldeni nekik, helyette viszont mindenki ugyanazt az üzenetet kapta: „Önnek agresszív, áttétes tüdőrákja van."

Az SMS-t több száz ember kapta meg egyszerre. Benne még azt is kérték a betegektől, hogy töltsék ki a DS1500 nevű nyomtatványt, amivel a halálos betegségben szenvedők igényelhetik az orvosi ellátásokat – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.

A félrement üzenet sajnos olyanokhoz is eljutott, akiknél valóban felmerült a tüdőrák veszélye, és az eredményre vártak – jegyezte meg a The Sun cikke alapján a portál.

Az egyik ilyen beteg az 57 éves Chris Reed volt, aki szerint a párja elsírta magát az SMS láttán, és hiába próbálták hívni a rendelőt, a szám mindig foglalt volt. Végül odament személyesen is, akkor derült ki a tévedés.

„Először azt írták, tüdőrákom van, majd boldog karácsonyt kívántak. Hihetetlen!" - nyilatkozta.

A rendelő ugyan 22 perc múlva már küldte is a bocsánatkérő üzenetet, benne az eredeti, jókívánságos szöveggel, de ez már nem igazán nyugtatta meg az érintetteket. A The Sun megkereste a rendelőt is az esettel kapcsolatban, de nem reagáltak.

Kapcsolódó írásaink