Krónika

GLS-futár fuvarozott egy rendőrt

Válaszolt a Fejér megyei rendőrség

Egy székesfehérvári rendőr GLS-es furgonnal érkezett egy helyszínre, ahol állítólag embercsempészekre csaptak le. A döbbenetes esetről egy videófelvétel is napvilágot látott, a rendőrség pedig most lapunkat tájékoztatta arról is, miért került a futárszolgálat járművébe a munkatársuk – írta meg a Blikk.

GLS-futár fuvarozott egy rendőrt
GLS
Fotó: Facebook

GLS-es furgonnal érkezett meg a helyszínre egy székesfehérvári rendőr, ahol állítólag embercsempészekre csaptak le. Az esetet egy szemfüles sofőr rögzítette, és nem volt rest megosztani azt az internet népével – írta meg a Blikk.

„Mai napom Székesfehérváron fergeteges volt! Migránsokat fogtak az Alföldi tejipar melletti körforgalomban a Seregélyesi úton. Pont belecsöppentem a kalandba. A legjobb, mikor a GLS-futár hozza az egyik rendőrt. Azon behaltam. Nem tudtam, hogy ilyen gyorsan ki is szállítják, ha rendelnek a Wishről egy Steven Seagalt" – írta bejegyzéséhez a videót megosztó férfi.

Objektum doboz

A Fejér Vármegyei rendőrség az alábbi választ adta a lap megkeresésére:

„2023. január 31-én 12 óra 30 perc körül Székesfehérváron, a Köles utcában a rendőrök elfogtak egy 49 éves szír és egy 26 éves spanyol–ecuadori állampolgárt, akik gépjárműveikben öt fő – Magyarország területén jogszerűtlenül tartózkodó –, magát marokkói állampolgárnak való személynek akartak segítséget nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába juthassanak. Az illegális migránsok közül volt, aki megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól, és elfutott a helyszínről, azonban kollégánk rögtön a nyomába eredt, és hamarosan utolérte. A videófelvételen az látható, amint kollégánkat, aki az intézkedés következtében eltávolodott a szolgálati gépjárműtől, az egyik közismert futárszolgálat alkalmazottja visszaviszi a szolgálati gépjárművéhez, ezzel is segítve a rendőrség munkáját, amit ezúton is tisztelettel köszönünk neki!" – közölték.

Kapcsolódó írásaink