Krónika

Fejbe lőtte magát apja fegyverével egy kisfiú Budapesten

A fiú éppen az udvaron játszott, amikor megtörtént a baj

Éppen egyedül játszott az udvaron a tíz év körüli fiú, amikor elsült a fegyver. Információink szerint az eset óta kórházban van – írja a Metropol.hu.

Fejbe lőtte magát apja fegyverével egy kisfiú Budapesten
Képünk illusztráció
Fotó: Kaliberinfo

Borzasztó baleset történt szombaton a XVII. kerületben. A Metropol információi szerint a Rózsahegy utcában egy tíz év körüli gyermek az édesapja légpuskájával fejbe lőtte magát, miközben az udvaron játszott. Az eset után nem sokkal kórházba szállították a fiút, akit azóta bent is tartanak a vizsgálatok miatt. Úgy tudjuk, hogy a gyermek szülei külön élnek, a tragédia pedig az egyik kapcsolattartás alkalmával, az édesapánál történt. Lapunk felkereste az apát, akit láthatóan nagyon megviselt az eset. Félti a fiát, és sajnálja a történteket. Bár nem kívánt nyilatkozni az esetről, annyit elárult, hogy baleset történt.

Nagyon megviselt ez a pár nap, így nem szeretnék beszélni róla – jelentette ki az apa.

Annyit megtudtunk, hogy ő éppen a lakásban tartózkodott, amikor fia kint játszott az udvaron. Az apa nem is hallott semmit, nem tudta, hogy baj történt, csak akkor szerzett róla tudomást, amikor a gyerek bement, és elmondta, mi történt. Úgy tudjuk, a fiú rosszullétre panaszkodott, és hányt.

Nem sokkal később hazavitték az édesanyjához a fiút, aki sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt. Ő hívott mentőt a fiához.

Már jobban van, de még bent tartják, hogy ne legyen semmi baj vele – ennyit árult el az apa. Lapunk kereste az édesanyát is, ám őt nem értük utol. Úgy tudjuk, hogy a kórházban van a fiával.

Megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy „a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. február 4-én egy XVII. kerületi lakásban egy gyermek légpuskával véletlenül fejbe lőtte magát, és súlyos sérülést szenvedett. A XVII. Kerületi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy 48 éves férfit.”

Kapcsolódó írásaink