Krónika

Új szakok a Szegedi Tudományegyetemen

A 2023/24-es tanévben az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, a Mérnöki Karon, illetve a Természettudományi és Informatikai Karon is lesz új szak

A felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatóságának közleménye szerint a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudomány területektől kezdve a gazdaságtudományok, informatika, jogi, pedagógusképzés, sporttudomány, műszaki és művészet, művészetközvetítés területeken át egészen az orvos- és egészségtudomány, valamint a társadalom és természettudomány területekig.

Új szakok a Szegedi Tudományegyetemen
Szegedi Tudományegyetem
Fotó: Facebook

Az új szakokkal az intézmény célja, hogy minden jelentkező az aktuális élethelyzetének, tudásának és előképzettségének megfelelő területen szerezzen életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot, növelve az SZTE-n végzett hallgatók munkaerőpiaci sikerességét. Az SZTE 13 képzési területen több mint 550 féle képzést kínál leendő hallgatóinak.

A 2023/2024-es tanévtől az intézmény új szakként az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon egészségügyi menedzser mesterképzést indít levelező tagozaton.

A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon négy féléves könyvtárostanár mesterképzést, valamint szintén négy féléves természettudomány-környezettan szakos tanár mesterképzést indítanak, mindkettőt levelező tagozaton.

A Mérnöki Karon táplálkozástudományi mesterképzés indul levelező tagozaton. A Természettudományi és Informatikai Karon pedig geoinformatika mesterképzésre jelentkezhetnek a leendő hallgatók nappali és levelező tagozaton.

Kapcsolódó írásaink