Krónika

Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás a UNICEF és a Child Helpline International támogatásával jött létre

Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása – közölte a működtető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása
A szervezet lelkisegély-vonalaira várják magyar, valamint ukrán és orosz nyelvű önkéntes segítők jelentkezését
Fotó: Facebook

A közleményben azt írták, az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családoknak és gyermekeknek idegen környezetbe kerülve kiemelten szükségük van az érzelmi támogatásra és a meghallgatásra.

A Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja, hogy a Magyarországon élő menekültek az anyanyelvükön is kaphassanak segítséget.

A tájékoztatás szerint az anonim és – a magyar hálózatból – ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16 és 20 óra között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és az értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36-80/984-590-es telefonszámon.

Az alapítvány e-mailben is tud segíteni: az [email protected] e-mail-címre érkező ukrán és orosz nyelvű leveleket három munkanapon belül megválaszolják – tették hozzá.

Hangsúlyozták: az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás mellett a magyar nyelvű ügyelők továbbra is a nap 24 órájában várják a megkereséseket a 116-000-s számon.

Az alapítvány tudatta azt is, hogy az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás a UNICEF és a Child Helpline International támogatásával jött létre. Ennek révén Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldovában, Csehországban és Szlovákiában is segíthetnek az ott élő ukrán gyermekeknek és családoknak – írták.

A szervezet lelkisegély-vonalaira várják magyar, valamint ukrán és orosz nyelvű önkéntes segítők jelentkezését – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink