Krónika

Februártól nem kell maszkot viselni a német távolsági közlekedési járatokon

Az enyhítést több tényező is indokolta

Több tényezővel magyarázza az enyhítést a német egészségügyi miniszter – írta meg a liner.hu.

Februártól nem kell maszkot viselni a német távolsági közlekedési járatokon
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Németország február 2-tól megszünteti az arcmaszk viselésére vonatkozó előírást a távolsági vonatokon és buszokon, mivel a koronavírus járvány jelenlegi terjedési üteme már nem indokolja azt – jelentették be pénteken a hatóságok – írta meg a liner.hu.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter a 16 német szövetségi állam minisztereivel folytatott konzultációt követően tette meg a bejelentést, mondván, „a fertőzési helyzet mostanra stabilizálódott” – írja a The Straits Times.

Lauterbach szerint „a vírust továbbra sem szabad elbagatellizálni”, a miniszter pedig figyelmeztetett a lehetséges hosszabb távú következményekre is. Kiemelte azonban, hogy az enyhítést több tényező is indokolta.

Ezek közé tartozik a lakosság magasabb szintű immunitása és az új mutációk kialakulási esélyének csökkenése. Hozzátette továbbá, hogy a németországi kórházakban mostanra kezelhetővé vált a helyzet – írták.

Kiemelték, több német tartomány már korábban is enyhítette a maszkszabályokat a regionális tömegközlekedésben, az országos távolsági közlekedés azonban a központi kormányzat hatáskörébe tartozik.

Kapcsolódó írásaink