Krónika

Meglopták az esztergomi tippmix-királyt

Egy esztergomi férfitól 1 097 060 forintot érő sportfogadási szelvényeket loptak el. A tettesek több lottózóban, postán váltották be őket, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

Meglopták az esztergomi tippmix-királyt
Ellopták nyereményét az óvatlan játékosnak
Fotó: fortunaweb.hu

Egy esztergomi panzióban lakó férfi 2020 májusában 897 500 forint értékben vett sportfogadási szelvényeket, amelyekkel azután 1 097 060 forintot nyert. Erről az eredményről azonban a panzió egyik másik lakója is értesült, ezért egy esztergom-kertvárosi lakásba csalta a szerencsés nyertest, hogy ott leitassa. Eközben egy másik férfi átkutatta a panziószobát, és ellopta onnan a nyertes szelvényeket.

Az egyik férfi a szelvények kiváltásával megbízta a társait. A három elkövető Páty, Perbál, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket azért, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

Az ügyészség a vádiratban kezdeményezte, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben két elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, valamint a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletüket, két további elkövetővel szemben pedig pénzbüntetést szabjon ki. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Kapcsolódó írásaink