Krónika

Luxusórákkal a táskájában akadt fent a vámon a világbajnok labdarúgó

Mustafi egy londoni „beszerzőkörútról” tért haza

Luxusórákkal a táskájában akadt fent egy repülőtéri vámvizsgálaton Shkodran Mustafi, a 2014-ben világbajnok német labdarúgó-válogatott hátvédje. Az albán származású futballista úgy vélte, a táskájában lapuló Rolexeket nem szükséges bejelenteni a vámhatóságnak – ezért viszont jelentős pénzbüntetésre számíthat – írja a hirado.hu.

Luxusórákkal a táskájában akadt fent a vámon a világbajnok labdarúgó
Shkodran Mustafi
Fotó: AFP

A német Bild online beszámolója szerint a lelkes karóragyűjtő hírében álló Mustafi egy londoni „beszerzőkörútról” tért haza, amikor a frankfurti nemzetközi repülőtéren fennakadt a vámvizsgálaton.

A 2014-es brazíliai világbajnokságon három mérkőzésen szereplő védő – vélhetően – a jóhiszeműsége miatt került a hatóságok látókörébe: „A brit fővárosban megvásárolt Rolexek után befizette a forgalmi adót, és azt hitte, ezzel minden formális kötelezettségének eleget tett. Csakhogy tévedett: az órákat vámkezeltetnie kellett volna.”

Mint írják, a jelenleg a spanyol másodosztályú UD Levantéban futballozó Mustafi esete nem egyedi, 2013-ban a korábbi világbajnoki ezüstérmes, és Európa-bajnok Karl-Heinz Rummeniggét is megbüntették hasonló ügyből kifolyólag – áll a cikkben.

Kapcsolódó írásaink