Krónika

Két napig kapaszkodott egy óceáni jelzőbójába, amíg rá nem találtak a vízbe esett halászra – VIDEÓ

Négy órán át úszott, mielőtt rátalált a bójára

Egy jelzőbójába kapaszkodva találtak rá egy eltűnt halászra, aki Brazília partjainál esett vízbe a hajójáról. A 43 éves David Soarest két nappal azután mentette meg egy helyi halász, hogy Soares hajóját az Atlanti-óceánon sodródva találták meg – írja a 444.hu.

A helyi médiának elmondta, hogy leesett a halászhajójáról, majd négy órán át úszott, mielőtt rátalált a bójára, amit sikerült megmásznia.

Soares december 25-én egyedül indult halászni a Rio de Janeiro állam északi részén található Atafona strandról, amikor lecsúszott a hajójáról.

A brazil G1 hírportálnak elmondta, hogy számára az első 10 perc volt a legnehezebb, mert mindenáron vissza akart jutni a csónakhoz. A sodrás azonban túl erős volt, úgyhogy ez végül lehetetlennek bizonyult.

Miután rájött, hogy nem fog tudni visszajutni a csónakjához, levette az ingét és a nadrágját, mivel azok nehezítették, és hagyta magát sodródni.

Objektum doboz

„A víz háborgó volt és szeles… ezért úgy döntöttem, hogy hagyom, hogy az áramlat vigyen magával, hogy kevesebb energiát használjak” – mondta.

Mit írják, négy óra elteltével elérte az Açu kikötője közelében lévő jelzőbóját, amelyre felmászott.„Azt hittem, hogy meghalok a hidegtől, mielőtt segítség érkezne” – emlékezett vissza.

Két napba telt, mire az egyik horgásztársa rátalált, aki a keresésére indult, miután Soares családja riasztotta a környéket. A visszaút alatt rögzített videón Soares jó hangulatban, mosolyogva és viccelődve látható.

Soares később egy újságírónak elmondta, hogy nagyon elérzékenyült, mikor meglátta a megtalálói reakcióját: „Mindannyian sírtak.” Soarest kiszáradás miatt kezelték, azóta már vissza is tért a halászathoz.

Kapcsolódó írásaink