Krónika

A tűzoltók 133 helyen dolgoztak karácsony első napján

Lakástűzhöz és ereszbe szorult macskához kellett kivonulniuk a tűzoltóknak

A katasztrófavédelemhez karácsony első napján 185 segélyhívás érkezett, 133 helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel. Mukics Dániel közleménye szerint 31 esetben tűz miatt, 102 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták a tűzoltókat. Vasárnap összesen 21 lakástűz volt.

A tűzoltók 133 helyen dolgoztak karácsony első napján
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

Vasárnap délelőtt Tiszakürtön egy melléképület, valamint a hozzáépített kocsibeállóban egy traktor és egy személyautó égett, a lángok a főépület tetőszerkezetére is átterjedtek. Délután Válon egy személyautó égett, Zalaegerszegen pedig egy halálos motoros baleset adott munkát a tűzoltóknak. Tarnabodon egy családi ház gyulladt ki és vált lakhatatlanná, Mátészalkán egy konyha égett a tűzhelyen felejtett étel miatt, Szegeden egy ereszcsatornába szorult macskát kellett kiszabadítani.

Budaörsön egy halálos vasúti gázolás miatt volt szükség a katasztrófavédelem beavatkozására, a vonaton utazó háromszáz embernek segítettek átszállni a mentesítő járatra. Az esti órákban egy háromemeletes győri társasház egyik lakásában keletkezett tűz, Miskolcon egy hétvégi ház égett és vált lakhatatlanná, Székesfehérváron pedig egy társasház szemétledobójában csaptak fel a lángok. Utóbbi tűz miatt 78 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet. 

A szóvivő jelezte: egy szárligeti családi házban, valamint Gödön is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő. Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel, akik a riasztástól számított 120 másodpercen belül elindulnak, ha baj van – tette hozzá a közleményben a szóvivő.

Kapcsolódó írásaink