Krónika

Karácsony alkalmából parkoló autókat rongáltak

Több tucat parkoló autó üvegét törte be három fiatal a VIII. kerületben, három embert az eset kapcsán előállítottak

Kellemetlen karácsonyi meglepetésben lehetett annak része, aki a VIII. kerület azon részén parkolt, ahol három fiatal több tucat parkoló üvegét törte be. A rendőrség tájékoztatása szerint három embert előállítottak a sorozatos rongálással kapcsolatban.

Karácsony alkalmából parkoló autókat rongáltak
A rendőrség még aznap elfogta a rongáló csoportot (képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

Akinek volt olyan balszerencséje, hogy a VIII. kerületi Bérkocsis utcában és a Tolnai Lajos utcában parkolt december 24-én, annak kellemetlen meglepetésben lehetett része. Az érintett szakaszon ugyanis több tucat parkoló autó üvegét törték be.

Az elkövetőről vagy elkövetőkről ekkor még nem sokat lehetett tudni. Volt olyan szemtanú, aki az index megkeresésére elmondta, az ő autója volt az egyetlen az utcában, amit nem rongáltak meg, valószínűleg amiatt, mert éppen egy térfigyelő kamera alatt talált csak helyet.

A tettesek útvonala jól nyomon követhető volt, hiszen ahová csak mentek, törtek az üvegek. Ezt egyébként valaki meg is örökítette egy videóban, és fel is töltötte azt a TikTokra.

Objektum doboz

Az index kérdésére a BRFK megerősítette, hogy a józsefvárosi nyomozók a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben egy 12 és egy 13 éves fiút, valamint egy 14 éves lányt azonosítottak. Őket a budapesti rendőrök 2022. december 24-én 15 óra körül a Nyugati téren elfogták és előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra. 

A lányt a nyomozók 36 rendbeli rongálással vádolják, az eljárásban szabadlábon védekezik.

Kapcsolódó írásaink