Krónika

Halálos áldozata is van a koncert előtti tülekedésnek

Belehalt sérüléseibe szombaton az a nő, akit válságos állapotban vittek kórházba egy koncertről Londonban.

Csütörtök éjszaka több százan akartak bejutni jegy nélkül egy koncertre a londoni O2 Brixton Academyben, a tülekedést követően négy embert válságos állapotban szállítottak kórházba.

A kelet-londoni Newhamben élő, 33 éves Rebecca Ikumelo kórházban halt meg szombat reggel – idézte a londoni rendőrséget a BBC hírportálja. Egy 21 és egy 23 éves nő továbbra is válságos állapotban van. A O2 Brixton Academy koncerthelyszín mély szomorúságról írt a halálhír hallatán.

London polgármestere, Sadiq Khan a Twitteren azt írta, összetört a szíve Rebecca Ikumelo halálírét hallva. „Kulcsfontosságú, hogy a lehető leghamarabb lezáruljon a történtek kivizsgálása" – írta. A városháza együttműködik a hatóságokkal, hogy biztosítsa, soha többé ne történhessen ilyen – tette hozzá.

A tülekedésben összesen tíz ember sérült meg. A járókelők által készített felvételeken több száz fős tömeg látható a koncertterem előtt, rengeteg ember próbál betolakodni a bejáraton. A közlemény szerint többen zúzódásos sérüléseket szenvedtek, közülük két embert a helyszínen láttak el a mentők, nyolc embert pedig kórházba szállítottak, négyet közülük válságos állapotban.