Krónika

Több mint 200 liter gin tűnt el a Boden-tó fenekéről

Múlt héten akarták kiemeli a vízből, a búvárok azonban csak a tároló hűlt helyét találták a tó fenekén

Körülbelül 230 liternyi gin tűnt el a Boden-tó fenekéről – közölte a svájci rendőrség szerdán.

Több mint 200 liter gin tűnt el a Boden-tó fenekéről
A 800 kilogrammos acélkonténert múlt héten akarták kiemeli a vízből, a búvárok azonban csak a tároló hűlt helyét találták a tó fenekén
Fotó: Facebook

A Fishgroup nevű svájci rendezvényszervező cég minden évben elkészíti limitált kiadású ginjét. Az egyedi aromatizációs eljárás során a szeszes italt egy konténerben száz napra a Svájc, Németország és Ausztria határán fekvő Boden-tó aljára eresztik, ahol az ital állítólag különleges aromát kap.

A 800 kilogrammos acélkonténert múlt héten akarták kiemeli a vízből, a búvárok azonban csak a tároló hűlt helyét találták a tó fenekén.

„Érthetetlen számunkra, hogy ilyesmi megtörténik, és, hogy vannak olyan arcátlan alakok, akik képesek ilyet megtenni” – írta honlapján a megrövidített cég. A rendőrség megerősítette, hogy a cég panaszt nyújtott be, ezt követően pedig hatósági búvárok érkeztek a helyszínre.

A Fishgroup hangsúlyozta, hogy az elkövetők vélhetően alaposan kidolgozott tervvel és speciális eszközökkel dolgoztak, hiszen képesek voltak a közel egytonnás konténert észrevétlenül elmozdítani.

A gazdát cserélt, aromatizált gin üvegenként 99 svájci frankot (41 ezer forint) ér, nagy részét pedig a cég már előzetesen eladta.

Kapcsolódó írásaink