Krónika

Emberkereskedőkre csapott le a rendőrség

Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt őrizetbe vették egy nyíregyházi család négy tagját. A gyanú szerint az érintettek kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúcióra.

Emberkereskedőkre csapott le a rendőrség
A TEK is kiszállt a helyszínre (képünk illusztráció)
Fotó: MH

A Terrorelhárítás Központ segítségét is igénybe kellett venni annak a négy embernek a letartóztatásához, akik a gyanú szerint kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúcióra. Mint a police.hu oldalon olvasható, két helyszínen fogták el a család tagjait, egy 26 éves nagykállói, valamint egy 28, egy 22 és egy 43 éves nyíregyházi lakost.

A négy gyanúsított 2018-tól egymás tevékenységéről tudva szervezett be nőket prostitúciós tevékenység végzésére. Az érintetteket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták. A család intézte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre. A keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók és ingatlanok vásárlására költötték.

A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetésekkel, azok költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszíroztak. A gyanúsítottaktól több millió forint értékben foglaltak le autókat, ékszereket. A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.

Kapcsolódó írásaink