Krónika

Adományozzon tematikus napokon, két helyszínen a rászoruló gyermekeknek

Tematikus gyűjtőnapokat hirdet a Mikulásgyár. Az idei évben az Etele Plazában és az V. kerületi Városháza parkban is várják a szervezők az önkéntesekkel együtt az adományozókat, hogy azoknak a gyermekeknek is lehessen karácsonya, akiknek segítség nélkül nem lenne étel, vagy ajándék az asztalon.

Adományozzon tematikus napokon, két helyszínen a rászoruló gyermekeknek
Zsolnai Endre főszervező idén főleg élelmiszereket, tisztálkodási szereket kér az adományozóktól
Fotó: MH/Purger Tamás

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Park Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat.

A Mikulásgyár nem tesz különbséget ember és ember között, nem kérdezi, ki miért éhezik. Ha tud, segít, tekintet nélkül származásra, etnikumra, nemzetiségre, vallásra, nemre, életkorra. A Mikulásgyár szellemisége a humánumból és a szolidaritásból fakad.

A szervezők számításai szerint az elmúlt tizenhét évben nagyjából 660-690 ezer ember küldött ajándékot a jótékonysági szervezetnek, hogy azokat rászorultsági alapon osszák szét. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője idén azt kéri: tartós élelmiszert (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, burgonya, alma, narancs, csokoládé, keksz), zöldséget, gyümölcsöt, ivóvizet, illetve tisztálkodási és fertőtlenítőszereket hozzanak az adományozók.

Nagyon nagy szükség van idén a tartós élelmiszerekre
Nagyon nagy szükség van idén a tartós élelmiszerekre
Fotó: MH/Purger Tamás

A Mikulásgyár idén november 30. és december 22. között tart nyitva, a budapesti Városháza parkban 09.00 és 21.00 között, az Etele Plazában 10.00 és 19.00 között.

Az idei évben, tekintettel a rendkívül nehéz helyzetre, tematikus gyűjtőnapokat hirdetnek az Etele Plazában és az V. kerületi Városháza parkban is.

A szervezők kérik az élelmiszer termelő- és kereskedő cégeket, az állami szervezeteket, a szakmai szervezeteket, hogy támogassák a tematikus gyűjtőnapokat.

December 12. hétfő a zöldségek és gyümölcsök napja. Aki teheti, hozzon burgonyát, hagymát, almát, körtét, narancsot, mandarint, banánt vagy amit csak tud, hogy egészséges termékek is kerülhessenek a rászoruló családokhoz.

December 13-án, kedden tartják az édességek napját, melyen a kristálycukor, porcukor, mindenféle csokoládé, keksz, nápolyi, cukorka és egyéb édesség érkezését várják a szervezők, akik nagyon hálásak már az eddigi adományokért is.

Szerdán, december 14-én olajat és zsírokat, étolajat, dobozos zsírt, margarint, vajat, májast, pástétomot, konzerveket, krémeket, sajtokat vihetnek mindkét gyűjtőpontra azok, akik segítenek az idei karitatív akció keretén belül.

A csütörtök a szárazárukról szól, így december 15-én rizst, lisztet, cukrot, tésztát vigyenek a kijelölt adományozási pontokra, ha gondolnak azokra, akiknek nehezebb idén a karácsony.

December 16-a készételek napja, amikor konzervek, dobozos és zacskós levesek, vákuumcsomagolt termékek: szalámik, húsok, sajtok, felvágottak, csomagolt kenyerek érkezhetnek a Városháza parkba 09.00 és 21.00 között, az Etele Plazába 10.00 és 19.00 között.

A szervezők azt kérik, nagyobb adomány szállítása esetén jelezzék ezt az [email protected] e-mail címen egy nappal előre, hogy az önkéntesekkel együtt fel tudjanak készülni az átadás-átvételre.


PR cikk, készült a MikulásGyár támogatásával.

Kapcsolódó írásaink

Megnyitotta kapuit a MikulásGyár

ĀZsolnai Endre főszervező azt kéri: tartós élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt, ivóvizet, illetve tisztálkodási és fertőtlenítőszereket hozzunk