Krónika

Megvan az ítélet Galambos Lajos büntetőperében

Itt a vége!

Másodfokon is ítéletet hirdettek Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Súlyosbították a büntetést – írja a Bors.

Megvan az ítélet Galambos Lajos büntetőperében
Galambos Lajos börtönt kapott az áramlopási ügy miatt
Fotó: YouTube/LifeTV

Bár Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon, másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Mint ismert, első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Az ügyészség ugyanakkor súlyosbításért fellebbezett. 15 milliós pénzbüntetést kértek Lajcsira és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét: hét évet kértek a zenészre.

Ott volt viszont a bíróságon a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka, aki másodrendű vádlott volt az ügyben, és bár első fokon felmentették, az ügyészség fellebbezett. Letöltendő szabadságvesztést kértek rá.

A másodfokú ítélet szerint Galambos Lajos 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, valamint négy évre eltiltották a közügyektől. Illetve több mint 4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Lajcsi egyébként számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és persze ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés.

A trombitaművész korábbi feleségét, Boglárkát másodfokon is felmentette a bíróság.

Kapcsolódó írásaink