Krónika

Már tárgyalják a férfi ügyét, aki felvette, ahogyan gyermekeket bántalmaz

A nevét titokban tartják, nehogy népharag zúduljon rá

Megkezdődött annak a német férfinak a tárgyalása, aki magát bébiszitternek kiadva több száz alkalommal dokumentálta, ahogy szexuálisan bántalmazott gyerekeket – közölte a kölni bíróság kedden.

Már tárgyalják a férfi ügyét, aki felvette, ahogyan gyermekeket bántalmaz
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Az ügyészség szerint a 45 éves férfi videóra vette, ahogy kisbabákat, gyerekeket és tizenéveseket bántalmaz, a „felfoghatatlan brutalitású” felvételeket pedig sokakkal meg is osztotta.

A vádirat szerint a wermelskircheni férfi lakásán a múlt évben nagy mennyiségű terhelő bizonyítékot gyűjtöttek be. A házkutatást végző nyomozók az adatgyűjtésről úgy nyilatkoztak: „soha korábban nem találkoztak ilyen szintű embertelen brutalitással és a szenvedő gyerekek iránti szívtelen közömbösséggel”.

A vádlott 2005 és 2019 között a bizonyítékok szerint több mint 120 alkalommal bántalmazott gyerekeket, ebből 99 esetben szexuális visszaélés történt.

A házas férfi – akinek nevét biztonsági okokból nem közölték – elítélése esetén az ügyészség 15 év börtönbüntetést és a szabadságvesztést követően elzárást kérne a bíróságtól. A kölni bíróság a tárgyalás folytatását február végére tűzte ki.

Az ügy leleplezésének nagy visszhangja volt: egy ilyen bonyolult eset felfedése ugyanis általában számos egyéb nyomozást indít el. Egy hasonló ügyben a frankfurti bíróság 10 és 12 év szabadságvesztésre, majd elzárásra ítélt egy 42 és egy 49 éves férfit kedden, akik a Boystown nevű illegális internetes oldal működtetésében vettek részt.

A gyerekek szexuális bántalmazásáról készült felvételeket gyűjtő weboldal kapcsán egy 66 éves, Paraguayban élő német férfit is letartóztattak, aki az oldal „különösen aktív” felhasználója volt, őt hét év börtönbüntetésre ítélték – közölte a hatóság.

A Boystown nemzetközi portál felhasználóinak száma a tavalyi megszüntetéskor a 400 ezret is meghaladta. A hatóságok azóta is folyamatosan igyekeznek felfedni a felhasználók kilétét.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom