Krónika

Iskolás gyerekektől lopott az öltözőkre szakosodott tolvaj

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel pénteken.

Iskolás gyerekektől lopott az öltözőkre szakosodott tolvaj
Öltözőkből lopott a férfi, vádat emeltek ellene
Fotó: Pexels

Azt írták: az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.

A vádirat szerint a vádlott XIV. és IV. kerületi sportlétesítmények öltözőiből, de általános iskolai, és uszodai öltözőkből is lopott elsősorban pénztárcákat – több esetben személyes okmányokkal, bankkártyákkal együtt –, valamint mobiltelefonokat, táskákat, kabátot. Volt olyan is, hogy egy öltözőszekrénynek támasztott rollertől fosztotta meg a tulajdonosát.  

A férfi két budapesti színházból és egy hostel szobájából is lopott irattárcát, táskát, laptopot és más értékeket.
A vádlott a sértettektől ellopott bankkártyákkal több esetben vásárolt budapesti, illetve Dunakeszin lévő dohányboltokban, alkalmanként több ezer forint értékben.

A bűncselekményekkel okozott kár mindösszesen mintegy 1 800 000 forint.
Az ügyészség az 53 éves férfit mint többszörös visszaesőt 25 rendbeli, üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal és több esetben közokirat, illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások bűntettével vádolja.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Kapcsolódó írásaink

Fizetett a hamis pozitív tesztért

ĀEgy 46 éves férfi ellen folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnözés elleni főosztálya, ugyanis úgy akarta elkerülni a lopás miatt rá kiszabott hét hónap szabadságvesztés végrehajtását, hogy szerez egy pozitív covidtesztet