Krónika

Hétvégére visszatér a rejtélyes idő

Elárulta az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy milyen idő vár ránk holnap és a hétvégén. Pénteken többórás napsütésre lehet számtani az ország nagy részén, de szombaton és vasárnap visszatér a borult, párás idő.

Hétvégére visszatér a rejtélyes idő
„Nemszeretem” időjárás vár ránk e hétvégén (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Pénteken többórás napsütésre lehet számtani az ország nagy részén – tudatta tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-vel. Mint írták, a borult északkeleti, keleti országrészeken lassan szakadozik fel a felhőzet és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, másutt többórás napsütésre lehet számítani az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett. Számottevő csapadék napközben nem valószínű, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, a felhősebb északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Szombat hajnalra sokfelé képződik köd, amely napközben ritkul, de erősen felhős vagy borult, párás idő lesz a jellemző, csak helyenként süthet ki néhány órára a nap. Előfordulhat szitálás, néhol gyenge eső, éjjel ónos szitálás. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, Sopronnál egy-egy erős lökés is lehet. A minimum-hőmérséklet –3 és +4, a maximum-hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Vasárnap napközben általában javulnak a látási viszonyok, de kevés helyen süthet ki a nap, inkább rétegfelhős, párás idő lesz a jellemző és estétől ismét többfelé képződhet köd. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső – ez utóbbi főleg északkeleten –, hajnalban esetleg ónos szitálás. Az északi szél a Dunántúlon néha megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Kapcsolódó írásaink