Krónika

Hóvihar dörgéssel és villámlással

Korán érkezett vihar bénította meg New York állam északi, a Nagy-tavakhoz közeli részét pénteken

Buffalo városának térségében bezártak az iskolák, nem jártak a vonatok, és számos repülőjáratot töröltek.
 

Hóvihar dörgéssel és villámlással
Méteres hó esett New York államban
Fotó: idokep.hu

A legnagyobb hóréteget a Buffalótól délre fekvő Hamburg városából jelentették, ahol 86 centiméternyi friss hó hullott péntek reggelre.
A rendkívüli időjárás miatt Detroitba helyezték át Buffalo profi amerikaifutball-csapatának vasárnapi hazai mérkőzését a nagy rivális Cleveland ellen, miután a pályájukat 60 centiméteres hóréteg lepte be.

A hóviharokat az úgynevezett tóhatás okozta, amelynek lényege, hogy az Erie-tó feletti párát a jeges szél a partvidéki területek fölé sodorja, ahol havazás formájában csapódik ki, ami helyenként dörgéssel, villámlással is együtt jár.
 

Kapcsolódó írásaink

Brutális szél, extrém hóvihar

ĀJárhatatlan a Tátra, elsodorta a vihardagály a hamburgi halpiacot, Amerikában tíz keleti állam került a hó fogságába, Miamiban mínuszokat mértek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom