Krónika

Elérte Floridát a Nicole hurrikán

A vihar a következő napokban Georgia és Dél-Karolina állam felé veheti az irányt

A Nicole hurrikán helyi idő szerint csütörtökön kora reggel elérte Florida keleti partvidékét, a Vero Beach-től délre fekvő partszakaszt – közölték a helyi hatóságok.

Elérte Floridát a Nicole hurrikán
Egyes erősségű hurrikánként a szél sebessége óránként 120 kilométer volt csütörtökön kora reggel
Fotó: Getty Images via AFP/Getty Images North Aamerica/Joe Raedle

Az ítéletidő miatt több repteret és vidámparkot kellett leállítani és evakuálni. A hatóságok figyelmeztettek, hogy a szeptemberi Ian hurrikán által sújtott területeken további károkat okozhat az újabb természeti csapás.

.
Fotó: RAMMB/NOAA/NESDIS/AFP

A Nicole szerda este vált hurrikánná, amikor a Grand Bahama-szigetre csapott le. Egyes erősségű hurrikánként a szél sebessége óránként 120 kilométer volt csütörtökön kora reggel – közölte az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont. A viharos erejű szél egészen 780 kilométerig terjed az orkán középpontjától.

Magyar idő szerint délelőtt az amerikai hatóságok arról számoltak be, hogy a hurrikán Florida keleti része fölött trópusi viharrá enyhült.

A vihar a következő napokban Georgia és Dél-Karolina állam felé veheti az irányt, heves esőzések közepette. A városokban árvizek alakulhatnak ki, valamint a Saint Johns folyó újabb áradására lehet számítani Floridában a csütörtöki nap folyamán.

A hatóságok a part menti városokban több figyelmeztetést és riasztást adtak ki az esetleges károk miatt.

Kapcsolódó írásaink