Krónika

Megnyerték a kétmilliárd dollárt

Valaki eltalálta mind a hat számot, és ezzel 2,04 milliárd dollárt, azaz mintegy 818 milliárd forintnak megfelelő összeget vehet át az amerikai lottótársaságtól

A lottójátékban ezt megelőzően 40 sorsolás óta nem volt telitalálatos szelvény, ezért gyarapodhatott felfoghatatlan összegre a főnyeremény – tudatta a szelvényt kibocsátó amerikai Powellball társaság a honlapján.

Megnyerték a kétmilliárd dollárt
A földkerekség legnagyobb nyereménye talált gazdára
Fotó: NBC2news

A szerencsés kaliforniai nyertes személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A milliárdosnak most még egy döntést kell meghoznia, meg kell mondania, hogy egy összegben kap 997,6 millió dollárt, vagy a teljes összeget éves részletekben 29 év alatt.

Annak az esélye, hogy valaki mind a hat számot – 10, 33, 41, 47, 56 és még egyszer 10 – eltalálja, 1 a 292,2 millióhoz volt.

A legutóbbi nyereményrekordot 2016-ban állították fel, amikor egy-egy Kaliforniában, Floridában és Tennessee-ben feladott szelvény tulajdonosai 1,59 milliárd dolláron osztozhattak.

Sajtójelentések szerint a 2,04 milliárd dolláros fődíj a világon minden idők legnagyobb lottónyereményének számít – írja az MTI.

A Powerball szelvényeit az Egyesült Államok 45 tagállamában, a főváros Washington DC-ben, Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet megvásárolni, darabját 2 dollárért.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom