Krónika

Szent Márton-napi Vásár lesz Szombathelyen

Immár több mint három évtizede rendezik meg a Szent Márton-napi Vásárt Szombathelyen. Az eseményre idén november 5-én és 6-án kerül sor a Vasi Skanzenben, ahová a határon túlról is várják az érdeklődőket.

Szent Márton-napi Vásár lesz Szombathelyen
Immár harmincéves hagyományt folytatnak
Fotó: MH

Szent Márton Szombathely város szülötte, továbbá Burgenland védőszentje, és november 11-én ünnepeljük Márton napját. Az esemény kapcsán immár több mint három évtizede rendezik meg a Szent Márton-napi Vásárt Szombathelyen, a Vasi Skanzenben.

Mint az ORF nemzetiségi tudósításában felhívták rá a figyelmet, a találkozón a kínálatot részben őszi kézműves termékek, például gyümölcsaszalványok, sajtok, szörpök és mézek, továbbá rétesek, tökmagolajok és hústermékek alkotják majd, de kapható lesz friss, helyben készült kürtőskalács is. A hely szelleméhez illően népművészeti vásár is lesz, ahol kerámiáikat, népi hangszereiket, kötött és szövött munkáikat kínálják majd személyesen a készítőik.

A november 5-i és 6-i Márton-napi vásár keretprogramjai között hagyományőrző és történelmi témájú előadások is lesznek, illetve a látogatók rendhagyó tárlatvezetéseken ismerhetik meg a Vasi Skanzen kincseit, az elmúlt évszázadok Márton-napi szokásait.

A szombat egyik fénypontja a szombathelyi Ataru Taiko japán ütőhangszeres együttes koncertje lesz.

Kapcsolódó írásaink