Krónika

Bakondi: Nő a migrációs nyomás

Nő a migrációs nyomás Európa déli határainál, Magyarországra pedig az idén már 230 ezren próbáltak bejutni, míg tavaly egész évben 120 ezren – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombat este.

Bakondi: Nő a migrációs nyomás
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Fotó: Facebook / Magyarország Kormánya

Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok megjelenése veszélyt jelent Európa közbiztonságára, közegészségügyi helyzetére. A határvédelem európai érdek, aki az európai határt védi, az európai embereket is védelmezi. Az más kérdés, hogy az EU azt gondolja, előnyös a tömeges bevándorlás – fűzte hozzá.

Egyes európai intézmények és tagállamok „politikailag átszőtt véleménynyilvánítása” szorgalmazza az Európába irányuló migrációt – fejtegette a főtanácsadó. Ráadásul sem erkölcsileg, sem jogilag, sem anyagilag nem támogatják a határvédelmet – tette hozzá.

Pedig ha nem sikerül megvédeni az EU külső határait, akkor újra lesznek belső határok, annak pedig kedvezőtlen gazdasági következményei lesznek – mondta Bakondi György.

Jelezte: az Olaszországba irányuló migráció is erősödik, miközben a Frontex – az EU határvédelmi szerve – nem akadályozza, hanem inkább segíti a migrációt.

Kapcsolódó írásaink