Belföld

Magyar György otthagyja Márki-Zayt és mozgalmát

Szombaton tartotta közgyűlését a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországért Mozgalom (MMM), ahol a hírek szerint Magyar György alapító bejelentette távozását. Magyar később az Alfahír kérdésére megerősítette, hogy otthagyja az MMM-et, indoklásában azonban kiemelte, nem politikai okok vannak a háttérben. 

Magyar György otthagyja Márki-Zayt és mozgalmát
Márki-Zay Péter és mozgalma körül egyre inkább fogy a levegő, még ha ezt Magyari nem is mondta ki
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„A hír valóban igaz. Többirányú elfoglaltságom miatt megterhelő volt számomra az MMM elnökségében a munka, át kell adnom a helyem a fiatalabbaknak” – így kommentálta Magyar György, az MMM mozgalom egyik alapítója az Alfahírnek távozását. 

A külföldi párttámogatás botrányának kirobbanása óta Márki-Zay népszerűsége, ha lehet, még inkább megcsappant, Magyar kiemelte ugyanakkor, nem politikai okok miatt hagyja ott az MMM-et és Márki-Zay Pétert, akit szerinte az ellenzéki pártok sem támogattak teljes szívvel.

Azt ugyanakkor az alapító is elismerte, „az MMM szerepe mostanra kissé »kacskaringós« lett. Márki-Zay Péter pártalapításban gondolkodik, de szerintem, amit ő elképzelt, hogy az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz.” 

Magyar a távozása kapcsán azonban hangsúlyozta, továbbra is a civil szféra erősítésén dolgozik majd, hogy a társadalmi kontroll megvalósuljon.
 

Kapcsolódó írásaink