Krónika

Fontos a vallási hovatartozás

Hitünk és felekezeti hovatartozásunk vállalása erkölcsi kötelesség – egyebek mellett erre is felhívja a figyelmet a Professzorok Batthyány Köre. Hozzátették, ez egyben üzenet is az egyre fenyegetőbb vallásellenes világnak.

Fontos a vallási hovatartozás
A népszámlálás remek alkalom a hitünk kinyilvánítására (Képünk illusztráció)
Fotó: Purger Tamás / MH

Rövidesen ki kell töltenünk a népszámlálás kérdőíveit, s a kérdések között szerepel majd a vallási hovatartozás is – hívja föl vasárnapi közleményében a lakosság figyelmét a Professzorok Batthyány Köre. Bár erre nem kötelező válaszolni, mégis fontosnak tartják, hogy őszintén és nyíltan vállaljuk a hitünket – fogalmaznak.

Vallási hovatartozásunk kinyilvánítása azt jelenti, hogy ezzel is megerősítjük kétezer éves zsidó-keresztény hitbeli örökségünket, amely – Szent István királyunk uralkodása óta - megtermékenyítette magyar nemzeti kultúránkat is. Hozzáteszik, felekezeti hovatartozásunk bátor vállalása egyben jelzés az egyre fenyegetőbb vallásellenes világnak.

Kapcsolódó írásaink

Felhívás választásra és népszavazásra

ĀProfesszorok Batthyány Köre: A mai drámai helyzetben az ország biztonságát, a nemzet és a család érdekeit mindenek fölé helyezve, magyarként kell európainak maradnunk