Krónika

Fegyverrel nyomatékosította szabadságkérését

Lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt állítják bíróság elé azt a férfit, aki még márciusban akarta kivenni szabadságát munkahelyén egy pisztoly segítségével – adta hírül a 24.hu a Győri Járási Ügyészségre hivatkozva.

Fegyverrel nyomatékosította szabadságkérését
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A 45 éves férfi már négy éve dolgozott a munkahelyén, ahol visszatérő problémája akadt a szabadság kivételével. A vádlott még tavasszal jelezte, hogy egy hét szabadságra szeretne menni áprilisban. A felettese ekkor a munka szervezésére hivatkozva jelezte a férfinak, hogy térjenek rá vissza később.

A férfi másnap aztán késve jelent meg a munkahelyén, ahol egy kollégájának megmutatta a ruházatába rejtett forgótáras pisztolyt, valamint jelezte neki, hogy azzal kívánja lelőni a főnököt. A kollégája rábeszélésére végül a vádlott átadta a fegyvert, és távozott.

A kirendelt igazságügyi fegyverszakértő a kérdéses pisztolyról megállapította, hogy az működőképes lőfegyvernek tekintendő, amelynek tartása engedélyköteles. A vádlottat már másnap elbocsájtották munkahelyéről, ellene pedig engedély hiányában lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak eljárást. A férfira akár nyolc év börtönt is várhat.

Kapcsolódó írásaink