Krónika

Még mindig keresik a heves viharban eltűnt embereket Olaszországban

Szombaton folytatódik a keresés három eltűnt személy után a közép-olaszországi Ancona adriai tartományban pusztító heves viharok után.

Még mindig keresik a heves viharban eltűnt embereket Olaszországban
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

Egy nyolcéves kisfiút, egy 56 éves nőt és egy férfit keresnek Arcevia településről. Tíz halott, 50 sérült és 150 evakuált lakos a régiót sújtó viharok előzetes mérlege – közölték a hatóságok.

A más olasz régiókból is érkezett tűzoltók, a polgári védelem és más mentőegységek szombatra virradó éjszaka is folyamatosan dolgoztak, hogy segítséget nyújtsanak a kimenekített lakosoknak és a sérülteknek, és akiknek az otthonát a víz és az iszap lakhatatlanná tette.

Ancona és Pesaro Urbino tartományokban utakat és házakat öntött el a víz, számos autót elsodort a pénteki heves viharok után.

Két óra alatt 400 milliméter csapadék esett, annyi, amennyi általában hat hónap alatt szokott. Ancona több városrészében nem volt áram és telefonszolgáltatás, az iskolák zárva maradtak.

A lakókörzetek és a vállalatok vízellátása, amely péntek óta több területen el volt zárva, mostanra már részben helyreállt.
 

Kapcsolódó írásaink