Krónika

Újabb súlyos vadászbaleset ügyében nyomoztak

A Pest megyei vizsgálók befejezték annak a 60 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint egy vadászat során puskájával fejbe lőtte a vadásztatót. A gondatlan tett következtében az áldozat maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Újabb súlyos vadászbaleset ügyében nyomoztak
A vadászfegyverek használatára szigorú szabályok vonatkoznak
Fotó: MH

A rendőröket még 2020. július 3-án késő este riasztották egy vadászbalesethez a nagybörzsönyi erdőbe. A bejelentés szerint a vendég megcsúszott a talajon és véletlenül fejbe lőtte a vadászatvezetőt. A helyszínen a mentősök a földön fekvő, fejbe lőtt áldozatot látták el, a rendőrök pedig elszámoltatták a kocsija mellett álló bejelentőt.

G. István elmondta, hogy a terepjáróban ülő férfi a gépkocsi felé húzta őt, a mozdulat közben eldördült egy vétlen lövés, amely megsebesítette társát.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a 42 éves áldozat súlyos egészségromlást szenvedett el. Maradandó fogyatékosságának mértéke 70 százalék feletti, tehát a traumás sérülés következtében idegrendszeri károsodás, spasztikus bénulás alakult ki. A balesetre és az azt megelőző történtekre nem emlékezett – írja a police.hu

Kapcsolódó írásaink