Krónika

ORFK: Mintegy 11 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán–magyar határszakaszon 5894-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5308-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek

A beléptetettek közül a rendőrség 164 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

ORFK: Mintegy 11 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn
Már az első délelőtt több száz menekülőnek segítettek a humanitárius tranzitponton
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Vonattal 87-en érkeztek – köztük 30 gyermek – az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre – tudatta az ORFK.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.
    

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményben.