Krónika

Novák Katalin: A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására

A köztársasági elnök kedden Koszovóban tett látogatást a KFOR-missziónál

A Novo Seló-i tábor állománygyűlésén a köztársasági elnök kiemelte, hogy a Magyar Honvédség főparancsnokaként a magyarok köszönetét hozta el a Koszovóban szolgáló katonáknak.

Novák Katalin: A magyar emberek büszkék a magyar katonák helytállására
Novák Katalin köztársasági elnök (k) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) a NATO koszovói missziójában (KFOR) szolgáló magyar katonáknál tett látogatáson a Novo Selo-i táborban 2022. szeptember 13-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette: Magyarországon közismert, hogy Koszovóban magyar katonák szolgálnak, és ennek nagy otthon a támogatottsága.
A köztársasági elnök köszönetet mondott Kajári Ferenc vezérőrnagynak, a KFOR-misszió magyar parancsnokának.
 

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában háború dúl, amelyet Európa minden országa szeretett volna elkerülni. Magyarország a béke oldalán áll – hangsúlyozta, hozzátéve: a nyugat-balkáni térség stabilitásának megbillenése hatással lehet Európára is.
Mint mondta, nemcsak a háború megvívása nehéz, hanem a béke megteremtése és megőrzése is. Elismeréssel szólt a katonák erejéről, amely szükséges ahhoz, hogy meg tudják védeni hazájukat és a békét.
 

Novák Katalin feleségként és anyaként szólva a katonákhoz kiemelte: átérzi, hogy milyen nehéz lehet távol lenni a családtól, egyben a családoknak is megköszönte az ezzel járó áldozatot.
 

A magyar köztársasági elnök az állománygyűlés végén ajándékot adott át a szolgálatot teljesítő katonáknak.

Kapcsolódó írásaink